Hjerl Hede Trail 2022
  • HOME
  • Ruter
  • Tilmelding-deltagerliste
  • Præmier / Resultat
  • Løbs Info
  • Billeder
  • Arrangør

Hjerl Hede Trail 2022

Et rigtigt trailløb
​

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Rutebeskrivelse
​

Hjerl Hede Turen (5,4 km):
Hjerl Hede turen deler rute med de øvrige distancer de første 550 meter, men forsætter ligeud i krydset i skovstykket. Efter kort tid kommer man ud til Flyndersø, hvor der er god udsigt over den sydlige del af søen. Ruten ligger langs søen op til Jægerhytten, hvor der er hårdt kuperet terræn. Forvent ikke personlige rekorder, men en på opleveren. Tilbageturen over heden med de store dødishuller. Hele ruten er på forholdsvis gode stier og hjulspor. Hjerl Hede Turen byder på ca 100 højdemeter.
Flyndersø turen (11,5 km) :
I krydset løbes der til højre, og kort tid efter får man det første blik til Flyndersø. Videre forbi hvor Hjerl Hedes lokomotiv holder, når denne ikke kører på heden, og derefter på grusvejen, som følges ca. 1,5 km. Efter grusvejen kommer der ca 160 meter på asfalt, hvorefter ruten er lagt, så ruten går ind til Å-dalstien. Denne er ca 3,5 km. med gode stier, men et let bakket terræn med ca. 100 højdemeter. Efter at have været Ådalsstien rundt går turen retur til Hjerl Hede. Tilbage i krydset hvor du var kort efter start, går ruten samme vej som Hjerl Hede Turen læs beskrivelsen her. Forvent ca. 200 højdemeter, ca. 3,5 km grusvej, ca. 320 meter asfalt, resten er på gode stier og hjulspor
½ ULTRA:
Første og sidste del af 1/2 Ultra og Ultra ruten er ens. I krydset løbes der til højre, kort tid efter får man det første blik til Flyndersø. Videre forbi hvor Hjerl Hedes lokomotiv holder, når denne ikke kører på heden. Ud på grusvejen som følges ca. 1,5 km. Efter grusvejen kommer der ca 160 meter på asfalt, hvorefter ruten er lagt så ruten går ind til Å-dalstien denne er ca 3,5 km. Ved fjerneste ende af Å-dalstien drejer ruten til venstre, hvorefter den går op til Snævringen (Flyndersø' smalleste sted). + yderligere ca. 2 km op ad meget tekniske stier, væltede træer og buske, som skal forceres. Ved Ingeniørens bænk drejer ruten væk fra Flyndersø for dernæst at vise vej ind til den åbne hede, herefter tilbage mod Snævringen. Den videre tur tilbage mod Å-dalstien, foregår på en dyreveksel, her skal man forvente det samme som på den tekniske sti. Tilbage ved Å-dalstien følger 1/2 Ultra distancen samme rute som Flyndersø turen. For 1/2 Ultra skal der forventes ca. 220 højdemeter. Omkring 320 m løbes på asfalt – 3,5 km grusvej – resten på stier og hjulspor, hvoraf ca. 1,5 km er ret svært, trærødder- væltede træer – lianer og grene..
Ultra (sidste halvdel omkring Stubbergård Sø)
Tilbage ved asfaltvejen, forsætter ruten mod Stubbergård som går via mosestien op til Stubbergård kloster p-plads (toilet) og videre forbi Svaneborg (spejderlejr), for hernæst at dreje fra Stubbergård sø. Denne sløjfe som kommer nu, var for første gang med i 2021. Du vil på din tur komme via Mundbjerg stien og Mumidalen, gennem Herrup by (toilet ved kirken), for at komme ud til Sevel kalkværk (Bjergby), og følge Stampe strømmens sti tilbage mod Stubbergård sø. Herfra følges ruten igen via Stubbergård sø, retur mod Jægerhytte ved Hjerl Hede Forvent ca 450 højdemeter, ca 4,7 km grusvej, 660 meter asfalt, resten af turen er på gode stier og hjulspor. Der bliver en tidsgrænse på 7 timer på Ultradistancen.












​



Stubbergård turen (22,5 km):
Turen er tænkt som en gå rute for de morgenfriske. I krydset gås der til højre, kort tid efter får man det første blik til Flyndersø. Videre forbi hvor Hjerl Hedes lokomotiv holder, når denne ikke kører på heden. Ud på grusvejen som følges ca. 1,5 km. Efter grusvejen kommer der ca 160 meter på asfalt, Efter asfalten forsætter turen lidt endnu på grusvej (ca 600 meter) i retning af Stubbergård, ruten drejer til venstre for at følge mosestien op til Stubbergård kloster p-plads (toilet) og videre rundt om Stubbergård sø. Turen går retur ad samme vej som turen startede med, dog med en enkelt lille sløjfe ud til Flyndersø og tilbage mod Hjerl Hede (ca 1 km.) Forvent ca 150 højdemeter, ca 4,7 km grusvej, 660 meter asfalt, resten af turen er på gode stier og hjulspor.

Ingen af ruterne er egnet til kørestol eller babyjogger

Ruterne
Velkommen til dette års udgave af Hjerl Hede Trail, ja du læste rigtigt. Der er sker forandringer i dette års udgave. Men start og mål foregår stadig fra den gamle præstegård på Hjerl Hede. De første 550 meter er ens for alle ruter.


Væskeposterne findes:
Der vil på ruterne være velforsynede depoter bl.a. vand, flaskevand, cola, frugt, chokolade m.v. 
Der er max. 7 km mellem to depoter. 
På hvert depot er altid angivet afstand til næste depot.

Egen foldekop skal medbringes på ½ Ultra og Ultra Distancen. På den måde bidrager I og løbet til en reduktion af plastikforbruget.

Antal depoter:  
5,4 km 1 depot. 11,5 km 2 depoter.   25 km 4 depoter. Ultraløbet 9 depoter



Lidt om naturen:
​ Løbet foregår ved Flyndersø og Stubbergård sø. Hedesøerne ligger i en tunneldal fra istiden, og begge søer er tydeligt opdelt i bassiner (dødishuller). Der er også mange dødishuller, som ikke er vandfyldte, særlig på heden lige nord for den gamle landsby, og i skoven på østsiden af Flyndersø. Der bliver løbet både i det åbne på heden og i skove, i nåleskov, løvskov og noget af Danmarks sidste urskov - egeskov. Der er masser af dyreliv ved søerne, svaner, fiskehejre, isfugle, fiskeørn, toppet lappedykker, skarv og meget mere. Af de mere landegående er der mulighed for at se rådyr, dådyr, vildsvin, odder og mere, ikke mindst ulv - hvor den sidste danske ulv blev skudt ved nordøstenden af Flyndersø. En ulv er udstillet på det lille museum Flyndersø mølle ved enden af søen. Generelt er der lagt op til en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Hvor vi løber i et af de største områder i Danmark uden store spor efter menneskelig tilstedeværelse Ved Flyndersø kan der være skovflåter, så man bør efter løbet være omhyggelig med at efterse sig for de små krabater.

 Der bliver en tidsgrænse på 7 timer på Ultradistancen. 

Oplev  den uendelige hede, gennem lange flade strækninger, som lige pludselig afbrydes  af  bakker . Højdeforskel på ca. 400 højdemeter tilføjer ekstra dimension.


Billeder fra Ultra turen
Powered by Create your own unique website with customizable templates.